Continu Verbeteren

Continu verbeteren is perfectie nastreven. Het is de kern van ‘Lean Management’. Veel bedrijven zien continu verbeteren als ‘projecten doen’. Vaak is ‘de kosten verlagen’ dan het doel. Meestal is dat de reden dat het lastig is om er mee aan de gang te blijven. Het gaat erom dat continu verbeteren een cultuur wordt bij iedereen.

Bij continu verbeteren van de (bedrijfs)processen zijn alle medewerkers betrokken om de kwaliteit van het uiteindelijke product te verbeteren. Het richt zich op het verminderen van uitval, fouten en wachttijden, het verlagen van (grondstoffen-)verbruik, het reduceren van klachten, etc. Het effect hiervan is dat ook de kosten omlaag gaan.

Lean: ‘L’eren om ‘E’cht ‘A’nders ‘N’a te denken!

Met elkaar werken aan een beter product en een betere de toekomst is voor medewerkers veel inspirerender dan ‘kosten verlagen’. Het biedt een beter adagium om een cultuuromslag te maken. Uiteraard is er meer voor nodig. Continu verbeteren is heel methodisch. Om er mee aan de slag te gaan zijn een logische aanpak, organisatie en vaardigheden nodig.

Wilt u starten met continu verbeteren? Of loopt u vast en wilt u het niet opgeven? Neem dan contact op!

Plaats een reactie ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s