Mensgericht

Je zou kunnen stellen dat een organisatie de optelsom is van processen. Maar in het hart van ieder proces staat altijd een mens. Tastbare en blijvende verandering is niet mogelijk als de menselijke factor wordt uitgesloten.

Mensen veranderen niet zomaar. En misschien is dat wel helemaal niet wenselijk. Juist door onderlinge verschillen kunnen mensen in teamverband sterk zijn. Maar gedrag veranderen is vaak wel wenselijk. Soms is het zelfs noodzakelijk om te kunnen verbeteren.

Gelukkig is gedrag  beïnvloedbaar. Het verschaffen van een dieper of een breder gedragen inzicht kan vaak al heel veel bereiken op dat vlak. Meestal is er ook een aanpassing nodig in de omgeving, de manier van werken, de manier van leiding geven. Steeds belangrijker wordt de informatie waar mensen mee werken, of de kwaliteit daarvan. Omdat steeds meer zaken geautomatiseerd worden is software een steeds grotere factor in business improvement. Onbedoeld kunnen systemen, die bedoeld waren om de efficiëntie op de werkvloer te verbeteren precies het omgekeerde effect hebben.

Die veelvoud aan factoren naar boven halen, inzichtelijk maken en aanpakken is het vak van Lean Business Consulting. Niet alleen als adviseur, maar samen. Want dat werkt het best om deze zaken geborgd te krijgen in de organisatie.

Meer weten? Neem contact op …