Lean Six-Sigma Projecten

Welkom in de Lean Cuisine van Lean Business Consulting!

Black Belts, Green Belts, 1-2-3-4-5, of zes sigma’s – hebben al die dure trainingen zin? Six Sigma is een analytische method, die er naar streeft om (bedrijfs-)processen foutloos te maken. “Niet mogelijk!”, zeggen de meeste mensen. Maar denkt u eens aan het volgende voorbeeld: als vliegtuigen veel fouten bevatten … is vliegen dan nog wel veilig? Foutloos werken, of bijna foutloos werken, is geen utopie. Het is de definitie van efficient zijn!

Six-Sigma is niet hetzelfde als Lean Management. Six-sigma past statistiek en data-analyse toe om de prestatie van processen te meten en te verbeteren. Bijvoorbeeld door een machine door te meten en de uitvalpercentages te verkleinen of de kwaliteitsproblemen op te sporen door de verbanden te kwantificeren naar verschillende oorzaken. Dat gaat een stuk verder dan “meten = weten”.

Lean is laagdrempeliger. Net als Six-Sigma streeft deze methode er naar om processen beheersbaar te maken. Lean doet dat in kleine praktische verbeterstappen. de Lean Management gereedschapskist is bovendien een stuk breder inzetbaar dan Six-Sigma.

Lean Business Consulting biedt u ruime ervaring met het opzetten van Lean Programma’s en Six-Sigma projecten voor kwaliteitsverbetering. Meer weten? Neem contact op?

Plaats een reactie ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s