Lean Six-Sigma Projecten

Welkom in de Lean Cuisine van Lean Business Consulting!

Black Belts, Green Belts, 1-2-3-4-5, of zes sigma’s – hebben al die dure trainingen zin? Six Sigma is een analytische method, die er naar streeft om (bedrijfs-)processen foutloos te maken. “Niet mogelijk!”, zeggen de meeste mensen. Maar denkt u eens aan het volgende voorbeeld: als vliegtuigen veel fouten bevatten … is vliegen dan nog wel veilig? Foutloos werken, of bijna foutloos werken, is geen utopie. Het is de definitie van efficient zijn!

Six-Sigma is niet hetzelfde als Lean Management. Six-sigma past statistiek en data-analyse toe om de prestatie van processen te meten en te verbeteren. Bijvoorbeeld door een machine door te meten en de uitvalpercentages te verkleinen of de kwaliteitsproblemen op te sporen door de verbanden te kwantificeren naar verschillende oorzaken. Dat gaat een stuk verder dan “meten = weten”.

Lean is laagdrempeliger. Net als Six-Sigma streeft deze methode er naar om processen beheersbaar te maken. Lean doet dat in kleine praktische verbeterstappen. de Lean Management gereedschapskist is bovendien een stuk breder inzetbaar dan Six-Sigma.

Lean Business Consulting biedt u ruime ervaring met het opzetten van Lean Programma’s en Six-Sigma projecten voor kwaliteitsverbetering. Meer weten? Neem contact op?

Plaats een reactie ...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s